20 kpl
Pohja: 200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
4 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ sitruunan mehu
Vaniljakreemi: 4 rkl maissitärkkelystä
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
5 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
100 g voita
Koristeluun: suklaapäällysteisiä keksejä
kermavaahtoa
1 sitruuna
2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen sitruunamehun kanssa.
3. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka (30 x 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista +200 ast. uunin keskitasolla n. 30 min. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.
4. Tee vaniljakreemi. Mittaa kattilaan maissitärkkelys,sokerit, maito ja kerma. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee kiisseliksi. Jäähdytä hiukan. Kuutioi voi ja vatkaa se vaniljakiisseliin.
5. Levitä seos jäähtyneelle taikinapohjalle ja pidä kylmässä, kunnes täyte on napakoitunut. Aseta kakun päälle keksit ja leikkaa niiden mukaan annospaloiksi.
Kommentit