Mandariini-marenkikakku

112358.jpg

Pohja: 2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 kananmuna
50g huoneenlämp. voita

Täyte: 1 tlk mandariineja sokeriliemessä
500 g rahkaa
3 dl maitoa
1 ½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 pss vanilliinikastikejauhetta
1 sitruunan kuori raastettuna
½ sitruunan mehu
2 kananmunaa

Marenki: 3 munanvalkuaista
1 dl hienoa sokeria

1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon muut pohjan ainekset.
2. Taputtele taikina irtopohjavuokaan (halk.24cm) pohjalle ja reunoille.
3. Valuta mandariinit siivilässä ja levitä pohjan päälle tasaisesti joka puolelle.
4. Sekoita täytteen muut ainekset ja levitä mandariinien päälle.
5. Paista kakkua tunnin verran +160 asteessa uunin alatasolla.
6. Vispaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon vähitellen seosta samalla vispaten.
7. Levitä marenki kakun päälle. Paista vielä uunin yläosassa n.10min. eli kunnes marenki on saanut kauniin värin.
9. Siirrä huoneenlämpöiseksi jäähtynyt kakku kylmään ja anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään, tarjoa kakku hyvin kylmänä ja nauti!

PS: Enpä malttanut odottaa huomiseen vaan maistoin jo illalla,
olipa aika täyteläisen makuinen makea kakku...