Kuningattaren suklaakakku

154149.jpg

Pohja:
100 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
1 ½ dl vispikermaa
200 g taloussuklaata

Päälle:
5-6 dl tuoreita vadelmia ja
mustaherukoita tai mustikoita
1 dl laimennettua marjamehua
½ dl hyytelösokeria

1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan päälle (24cm) ja purista voideltu rengas kiinni. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää muna-sokerivaahtoon rasvasula ja siivilöi jauhoseos varovaisesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista +200ast. n.20min.tarkista pohjan kypsyys ja anna jäähtyä.
3. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen pinnoitetussa kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna täytteen hieman jäähtyä ja saeta. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle.
4. Levitä marjat kakun päälle. Valmista hyytelösokeri ja levitä marjojen päälle.Anna kakun viiletä kylmässä n.tunti.