Kinuskikakku

172307.jpg
Tein tämän samalla ohjeella kuin mansikkakakun, vaihdoin mustikoihin ja suurinpiirtein puolitin täytteet, niin tuli normaalikokoinen kakku, eli:
mustikkamousse:
3 liivatelehteä

1 dl floravispiä
150 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g sokeria
 2 tl vaniljasokeria
250 g mustikkahilloa
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mustikkahillo. Liuota vedestä puristetut liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana seokseen, nostele joukkoon lopuksi vaahdotettu floravispi.

valkosuklaamousse:
 1 muna

0,5 dl sokeria
1 ½ dl floravispiä
100 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kekku vuokaan. Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinpäin ja kostuta. Kaada päälle valkosuklaamousse. Taas kakkulevy, kostutus ja mustikkamousse. Vielä viimeinen kakkulevy ja kostutus. Anna hyytyä kylmässä 4-5 tuntia tai yön yli.
Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
vajaa 2 dl fariinisokeria
pari rkl voita

PS: Ei ole kauneimpia kakkuja, mutta maku varmasti sitäkin parempi :)