mustikkamousse:
3 liivatelehteä
1 dl floravispiä
150 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g mustikkahilloa
Sekoita
keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mustikkahillo. Liuota
vedestä puristetut liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja kaada
ohuena nauhana seokseen, nostele joukkoon lopuksi vaahdotettu
floravispi.
valkosuklaamousse:
1 muna
0,5 dl sokeria
1 ½ dl floravispiä
100 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa
mikrossa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena
nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Vuoraa
kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kekku vuokaan. Laita pohjalle
päällimmäinen osa nurinpäin ja kostuta. Kaada päälle valkosuklaamousse.
Taas kakkulevy, kostutus ja mustikkamousse. Vielä viimeinen kakkulevy
ja kostutus. Anna hyytyä kylmässä 4-5 tuntia tai yön yli.
Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
vajaa 2 dl fariinisokeria
pari rkl voita
PS: Ei ole kauneimpia kakkuja, mutta maku varmasti sitäkin parempi :)
Kommentit