Teki mieli tehdä omenapiirakka...mietin vain miten sen tekisin toisin, eli kehittelin tällaisen ohjeen, jolloin on hieman juhlavampi:

Mantelinen omenapiirakka

160629.jpg

2 munaa
 1 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 dl sulatettua rasvaa
1 dl mantelirouhetta
3 omenaa

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää siihen kuivat aineet, rasva ja maito. Kaada jauhotettuun piirakkavuokaan n.27cm.Viipaloi kuoritut omenat ja asettele taikinan päälle.
2. Paista +200 ast. n.20 min. Anna jäähtyä ja laita tarjoiluastialle.

                              Päälle: 200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
5 tippaa karvasmanteli-aromia
(olisin käyttänyt mantelilikööriä jos olisi ollut)
70 g mantelilastuja (1pss)

3. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja karvasmanteliöljy. Kuorruta piirakka sillä.
4. Paahda kuivalla paistinpannulla mantelilastuja ja laita kuorrutuksen päälle.
5. Voit koristella vielä maun mukaan tomusokerilla, marsipaaniruusuilla jne.

Ps: Juuri äsken söin...oli ihan älyttömän hyvää, meni liian monta palaa alas!