(Oikealla kuvassa sellofaaniin käärittyjä)
150 g marsipaania
15 pientä tikkua
vajaa 3dl (250g) sokeria
1 dl vettä
½ tl väkiviinaetikkaa
(jos haluat värjätä, 5 tippaa elintarvikeväriä)
10 tippaa elintarvikearomia
(minä käytin mansikka-aromia)
2. Sekoita pienessä paksupohjaisessa kattilassa vesi ja sokeri.
Kiehauta, lisää etikka ja jatka keittämistä kunnes seos on 150 asteista. (karamelliaste)
3. Ota kattila kuumalta levyltä, lisää väri-ja aromiaineet, ja sekoita varoen.
Kasta tikkukaramellit yksi kerrallaan kuumaan karamelliseokseen ja anna jähmettyä telineessä. Ole varovainen, karamelliseos on todella kuumaa!
4. Työskentele mahdollisimman nopeasti, sillä massa kiteytyy nopeasti jäähtyessään.
5. Jos haluat, voit kääriä tikkarit sellofaaniin, tarttuvat muuten herkästi toisiinsa.
Kommentit