Tänään päätin leipoa kakun niistä aineista, mitä jääkaapista löytyy, eli tällainen tuli:

Suklaacharlotta
175061.jpg
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeira
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekoitetut jauhot siivilän läpi.
2. Levitä uunipellille ja paista +225 ast. n.10 min.
3. Anna jäähtyä paiston jälkeen.
4. Levitä jäähtyneelle levylle:        vadelmamarmeladia
                 sekoitin mukaan:          2 dl vispikermaa
2 dl vaahtoutuvaa suklaakastiketta
4 liivatetta

5. Kääri rullalle ja anna hyytyä jääkaapissa puoli tuntia.
Täyte:
2,5 dl floravispiä
100 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mustikkahilloa
4 liivatetta
6. Vaahdota floravispi, sulata suklaa, liota liivatteet ja sekoita kaikki täytteen ainekset.
7. Vuoraa syvä kulho kelmulla ja leikkaa kääretortusta palat, vuoraa kulho niillä.
8. Kaada täyte kulhoon, leikkaa vielä palat päälle (kakun pohjaksi).
9. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, kumoa tarjoilualustalle.

175060.jpg