Munkit
491732.jpg
Munkkiohjeen taikina on sama kuin pullataikinassakin, rasvaa on vain hieman vähemmän.
500 g maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
100 g voita
n. 14-16 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja jauhot.
Vaivaa hieman ja lisää munat. Lisää pehmeä rasva lopuksi ja vaivaa taikina hyvin.
Anna kohota liinan alla. Pyörittele rinkuloiksi ja kohota vielä peitettynä.
Paista munkkirasvassa kullanruskeiksi ja kierittele lämpimänä sokerissa.
Jos kohotus on onnistunut hyvin, kiertää munkissa valkoinen "makuraita". Osassa oli, osassa ei. Kotioloissa voi paistaa niin pieniä eriä, että loput kerkeävät kohota jo hieman yli :)