sunnuntai, 16. syyskuu 2007
Tein puolen litran pullataikinan, josta leivoin jättikranssin ja kaksi bostonpullaa. Tästä määrästä tulisi enemmänkin kransseja ja bostonpullia, mutta 1-vuotiaan "avustuksella" oikaisin ja tein yhden ison kranssin (sopi juuri ja juuri uunipellille) ja noihin bostonpulliin tuli aivan liian paljon taikinaa, kuten kuvista huomaa.
Se näissä normaaleissa kotiuuneissa leivottaessa onkin huonoa, että loput tuotokset ehtivät nousta liikaa odottaessaan uuniin pääsyä.
Kranssi
Taikina:5 dl vettä +24c
75 g hiivaa
3 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 kananmunaa
350 g voita
n. 22 dl vehnäjauhojaKranssin täyte:
200 g maitorahkaa
½ dl vanilliinikreemijauhetta
100 g mansikkamarmeladiaBostonpullan täyte:
voita
kanelia
sokeria
Bostonpulla
Kaulitse pullataikinasta pyöreät kiekot ja aseta ne 18 cm:n kakkuvuokien pohjille. Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen levy, levitä sille pehmeää voita, lisää päälle kanelisokeria ja kääri rullaksi. Leikkaa rullasta paloja ja aseta yksi keskelle, loput palat ympärille.
Huom.! Näissä vuoissa on aivan liian paljon taikinaa, vähemmän riittää kuten kuvista näkyy. Pullat tursuivat vuoista ennen kuin kerkesivät uuniinkaan. No, mutta kotileivonnassa sen ei olekaan niin väliä :)
ennen kohotusta kohotuksen jäkeen
Kommentit