Netissä seikkaillessani eksyin saksalaisille reseptisivuille. Löysin ihanan kakun, jota teki heti mieli kokeilla. Kääntäminen olikin yllättävän helppoa, tai ainakin luulen että arvasin oikeat ainekset :)
Liivatelehdet ovat sitten Saksassa varmaan jättikokoa, ohjeessa oli nimittäin 3,  laitoin 4, vaikka järki käski laittamaan ainakin 6. No, kakku ei ollut tietenkään niin napakaksi hyytynyt kuin olisi pitänyt, miksi en uskonut itseäni...
Mutta maku oli ihanan mantelinen!

Mantelinen aprikoosikakku

949833.jpg
n. 800 g aprikooseja (prk)
1½ dl sokeria
4 kananmunaa
400 g vispikermaa
6- 7 liivatelehteä
½ dl Amarettoa (mantelilikööriä)
150 g marsipaania

1. Laita säilykeaprikoosit valumaan. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
3. Raasta marsipaani raastimen isolla terällä.
4. Kuumenna Amaretto lasissa mikrossa, liota liivatelehdet siihen.
5. Yhdistä kerma- ja munasokerivaahto varovasti sekoittaen. Kaada liivateneste ohuena nauhana joukkoon samalla sekoittaen. Lisää lopuksi marsipaaniraaste käännellen joukkoon.
6. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita aprikoosit vuoan pohjalle. Kaada täyte aprikoosien päälle ja nosta kakkuvuoka jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Ps: Jos joku Saksassa asuva tietää noista liivatelehdistä, että ovatko tosiaan meikäläisten lehdistä isompia niin kertokaa :)