Pakasteen tyhjennys jatkuu :) Tein toista kertaa tällä ohjeella tätä torttua, mutta jokin meni nyt pieleen ja tuotos epäonnistui. Keskusta painui lommolle, luulen että jauhoja pitäisi olla enemmän. No, mutta tässä siis tämän ohje, maistui ihan yhtä hyvälle kuin ensimmäisellä kerrallakin. Päälle voi taas laittaa mitä marjoja vaan!

Suklaa-vadelmatorttu


971968.jpg
Pohja:
100 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
1- 1 ½ dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
Päälle:
 vadelmia

1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan päälle (24cm) ja purista voideltu rengas kiinni. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Siivilöi muna-sokerivaahtoon jauhoseos ja lisää voisula varovaisesti sekoittaen. Kaada vuokaan ja paista +200ast. n.20min. tarkasta pohjan kypsyys ja anna jäähtyä.
3. Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa ja paloittele suklaa kerman joukkoon, sekoita kunnes suklaa on sulanut. Nosta kattila liedeltä. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja saeta. Levitä tasaiseksi kerrokseksi tortun päälle.
4. Ripottele marjoja pinnalle. Voi sivellä marjat vielä hyytelösokerilla halutessasi.

971960.jpg