ANANAS-SUKLAAKAKKU

73586.jpg

     Perustaikina:       200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

    Suklaataikina:          puolet perustaikinasta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl rouhittua taloussuklaata
2 rkl kermaa tai maitoa

   Ananastaikina:          puolet perustaikinasta
3/4 dl ananaskuutioita
1 tl raastettua sitruunankuorta

   Pinnalle:                           tomusokeria

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen taikinaan kaakaojauhe     sihdaten, suklaarouhe sekä kerma.
  5. Sekoita toisen taikinan joukkoon pieniä ananaskuutioita ja hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta.
  6. Levitä suklaataikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan rangasvuoan pohjalle.
  7. Levitä päälle ananastaikina.
  8. Paista kakkua +175 ast. uunin alimmalla tasolla 55-60 min.
  9. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista.