KINUSKIKAKKU

             Pohja:                                    4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 pss mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

            Kostutus:                       1 ½ dl appelsiinimehua

            Täyte:                             2 dl appelsiinimehua
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 ½ dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl perunajauhoja
250 g maustamatonta tuorejuustoa

           Kinuski:                            2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
1 rkl voita
1 rkl vaniljasokeria

          Reunoille:                          2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 pss mantelilastuja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot & mantelijauhot ja lisää seokseen.
PAISTO: +175 ast., 40 min.
Levitä mantelilastut pellille ja paahda uunissa muutama minuutti.
Anna jäähtyä.
Pane kaikki täyteaineet tuorejuustoa lukuunottamatta kattilaan.
Kuumenna kokoajan hämmentäen kunnes kiisseli sakenee.
Anna jäähtyä ja lisää tuorejuusto.
Täytä kakku normaaliin tapaan, kiisseli kahteen kerrokseen.
Pane kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä
10-15 min. kunnes seos sakenee.
Jos pisaran tiputtaa kakun pinnalle ja se jähmettyy, seos on valmis.
Lisää sitten voi ja vaniljasokeri.
Kaada kakun päälle, koristele reunat kermavaahdolla
ja paahdetuilla mntelilastuilla.

66300.jpg