Kesäpäivän suklaakakku

103444.jpg

Tein tämän aineksista, mitä sattui kaapista löytymään, eli:

Pohja:  15 digestive-keksiä
50 g taloussuklaata
(tai sen verran, että sitoo juuri ja juuri keksit)

Täyte: 4 dl vaahtoutuvaa suklaakastiketta
2 dl vispikermaa
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sokeria
100 g taloussuklaata
yht. n.reilu 1 rkl liivatejauhetta

Koristelu: 150 g taloussuklaata
ripaus valkosuklaata

Murusta keksit ja sekoita sulatettu suklaa niihin.
Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun
irtopohjavuokaan ( halk. 18cm).
Vaahdota suklaakastike, kiehauta tilkka vettä
ja sekoita siihen vähän reilut 0,5 rkl
liivatejauhetta.
( 5dl nestettä/ 1 rkl liivatejauhetta,
n. 0,5 tl jauhetta vastaa 1 liivatelehteä)
Kaada pohjan päälle ja vaahdota vispikerma
ja lisää siihen suklaarouhe ja liivateseos.
Kaada vuokaan ja lopuksi pieni määrä
suklaavaahtoa. Voit koristella jo nyt suklaalastuilla.
Anna jähmettyä pakkasessa muutama tunti
tai yön yli jääkaapissa.