Hedelmäinen jäätelökakku

125030.jpg

Pohja:  1/3 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria

Päälle: 200 g valkosuklaata
5 munanvalkuaista
4 rkl sokeria
1 litra vaniljajäätelöä
hedelmiä

1. Voitele kakkuvuoka (halk.24cm) ja korppujauhota.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, siivilöi sekoitetut jauhot varovasti siihen.
3. Kaada vuokaan ja paista +175 ast. uunin alatasossa n.30 min.
4. Kumoa kakku paiston jälkeen uunin kestävälle tarjoilualustalle.
5. Nosta uunin lämpötila +250 asteeseen. Rouhi valkosuklaa.
6. Vaahdota valkuaiset. Lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan samalla sekoittaen.
7. Leikkaa jäätelö viipaleiksi ja kokoa viipaleet kakkupohjan päälle.
8. Aseta päälle reilu kerros hedelmiä, minä laitoin mansikoita, persikkaa ja kiiwiä.
9. Ripottele päälle valkosuklaa ja päällystä reunat valkuaisvaahdolla.
10. Pane kakku +250 ast. uuniin ylätasoon n.5 min. kunnes marenki saanut väriä.