Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½dl kaakaojauhetta
Täyte:
410g mustaherukkahilloa
4 dl vispikermaa vatkattuna
200 g taloussuklaata
100 g tummaa suklaata
10 liivatelehteä
(riittäisi 8, mutta oli kiire hyydyttää)
2. Vuoraa pitkänomainen vuoka kelmulla. (mulla riitti nämä aineet 2 pieneen vuokaan)
3. Sulata suklaa mikrossa (varo ettei pala!), jäähdytä hieman. Vaahdota kerma. Liota liivatelehdet n.5min.kylmässä vedessä ja sekoita sitten kiehuvaan vesitilkkaseen.
Sekoita kaikki täytteen ainekset + mustaherukkahillo.
4. Leikkaa paistetusta pohjasta vuoan pohjalle alimmainen osa. Kaada täyte ja laita vielä kanneksi toinen leikattu pohja-osa. Anna hyytyä pakkasessa pari tuntia tai kylmässä muutamia tunteja tai sitten yön yli.
5. Kumoa kakku ja sirottele pinnalle tomusokeria sekä koristele kokonaisilla mustaherukoilla.
Tosiaan, mulla tuli tästä ainemäärästä 2 kpl kakkuja, vuokien pituus oli 26cm.
Kommentit