Pari päivää sitten bongasin hienon koristeluidean Kaurislapsen blogista. Koristelu meni hieman pipariksi...Ensin spritsasin koukeroita suklaalla pinnalle, sitten tökin ruskeita suklaakoristeita ja lopuksi peitin kaiken valkealla...joskus tuntuu että en ole mihinkään tyytyväinen. No, tämä olikin kokeilukakku! .

Suklaakakku

173116.jpg
18cm:n pohja:
150 g tummaa suklaata
6 rkl vettä
5 munaa
150 g sokeria
125 g vehnäjauhoja
1. Laita suklaa ja vesi kattilaan ja anna kiehahtaa. Ota lämmöltä, sekoita ja jätä jäähtymään.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (n.10min.).
3. Siivilöi jauhot varovasti vaahtoon, lisää joukkoon sula suklaa.
4. Paista seos voidellussa ja jauhotetussa vuoassa +180 ast. n.45min.

Tryffelikuorrutus:
1 dl kermaa
200 g taloussuklaata
(ripaus appelsiiniaromia)

Laita kerma ja suklaa kattilaan, sekoita kunnes suklaa sulanut.
Anna jäähtyä hieman, kaada sitten kakun päälle. Koristelin kakun reunat Lidl:n keksirullilla.
Väliin voi laittaa mitä mielii, tähän laitoin vispikermaa + omenamarmeladia.