Aikani kuluksi testasin, että miten tuo mun hyväksi koettu kääretorttu käyttäytyy uunissa, kun siihen lisää sulaa suklaata.
Ei tullut niin kuohkea, mutta kuitenkin hyvä! Päälle laitoin kermaa, jonka kuorrutin paahdetuilla mantelilastuilla, tuli vähän juhlavamman näköinen kääris :)
Yksi ilta pursottelin wiltonin valmiista suklaamassasta ruusuja, tähänhän ne sopivat ihan hyvin. Ps: Tuo kinuskikerma maistuu kyllä ihan kahville...

Isoäidin kahvi-rulla
454938.jpg
Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
100 g sulaa suklaata
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2  dl kinuskikermaa vaahdotettuna
400 g omena-vaniljahilloa
Kuorrute:
½ dl kinuskikermaa
50 g paahdettuja mantelilastuja
sihdattua tomusokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sulata suklaa lisää vaahtoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
3. Sekoita jauhot keskenään ja lisää varovasti massaan.
4. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä +225 ast. n.10 min.
5. Anna pohjan jäähtyä ja levitä hillo pohjan päälle. Vaahdota kerma, jätä hieman pintakoristeluun. Lisää hillon päälle. Kääri napakaksi rullaksi.
6. Kuorruta rulla loppukermalla, nosta jääkaappiin.
7. Paahda mantelilastut kevyesti pannulla, jäähdytä ja ripottele rullan päälle.
Tässä se suklaamassa:
456694.jpg

456691.jpg Laita kukkanaulan päälle pala leivinpaperia, "liimaa" se suklaamassalla kiinni. Pursota pieni keskusta litteällä tyllalla.
456692.jpg Lisää ruusun lehtiä limittäin pursottamalla.
456693.jpg Ruusu on valmis! Nosta jääkaappiin jähmettymään.