Vauvan kakku
467088.jpg
467087.jpg
Kaikki koristeet sokerimassasta. Pikkunorsuihin oli muotit.
467090.jpg

Piti minunkin koekilla sitä mmf-kuorrutetta. Tein sen eilen ja laitoin jääkaappiin kelmuun käärittynä. Huh, meni puoli tuntia että sain sen kaulittua edes jotenkin, massa vetäytyi kokoajan takaisin itseensä, vaikka oli pehmeää. Paitakin piti heittää päältä kun tuli niin kuuma kaulitessa, kädetkin menivät kipeäksi!
Kuorrute jäi vielä kaiken lisäksi vähän rakeiseksi, vaikka käytin aika vähän tomusokeria, joissakin ohjeissa olen nähnyt 800g.
Tällä kokemuksella voin sanoa että esim. marsipaani on 100 x helpompaa!
Olkoot tämä vaikka Sisun 8kk-kakku (ylihuomenna vietetään kuukausia ;)).
Mutta tässä ohje kaikille halukkaille:

400 g vaahtokarkkeja


n. 500 g - 600 g tomusokeria


1½-2 rkl vettä

Voitele kuumuutta kestävä kulho öljyllä. Kaada karkit kulhoon ja lisää vesi. Kuumenna mikrossa 30 sekunnin jaksoissa täysillä, joka välissä sekoittaen, kunnes karkit ovat sulaneet.


Sihtaa noin 300 g tomusokeria toiseen kulhoon. Tee tomusokerin keskelle kuoppa ja kumoa karkit sinne. Vaivaa käsin taikinaa ja lisää tomusokeria niin kauan kunnes taikina alkaa olla tasaista ja käsistä irtoavaa. Massa on tässä vaiheessa erittäin tarttuvaa, kädet voi voidella kasviöljyllä jolloin työstäminen on helpompaa.
Lisää tomusokeria vähän kerrallaan, massa saa jäädä pehmeäksi.


Lopuksi kääri taikina tiiviiseen ja moninkertaiseen kelmuun.


Taikinaa voi pehmittää laittamalla sen mikroon noin 10 sekunniksi. Voit lisätä tomusokeria, jos taikina tuntuu tahmealta. Taikina säilyy useita viikkoja, oikein suojattuna.
Kakun täyte:
250 g maitorahkaa
2 ½ dl vaniljakastiketta vaahdotettuna
3 banaania pieneksi pilkottuna
2 appelsiinin hedelmäliha

½ dl sokeria

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen maitorahka sekä pilkotut hedelmät sekä sokeri.
Leikkaa kakku 3 osaan ja laita täytteet kahteen kerrokseen.
Kostutus laimealla appelsiinimehulla.