Lukija Peggy G. pyysi minua kehittelemään kakun, jossa olisi keksipohjat sekä täytteessä hunajaa ja jogurttia.
Lisäsin myös vadelmia, pohjasta olisi tullut rapsakampi, kun olisi tehnyt isompiin vuokiin tai laittanut noihin 18cm:n vuokiin vähemmän taikinaa.

660148.jpg
2 kpl keksipohjia:
75 g sunnuntai-margariinia
½ dl sokeria
80 g mantelijauhoa
1½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
Täyte:
2 dl löysästi vaahdotettua kermaa
2 prk Bulgarian jogurttia
200 g vadelmia
3 rkl hunajaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
7-8 liivatelehteä

1. Sekoita kaikki aineet sekaisin. Muotoile 2 samankokoista palloa, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa ½-1 tuntia.
2. Pingota leivinpaperia irtopohjvuokiin ja painele pohjat niihin. Paista pohjia uunin keskitasolla +200 ast. reilut 10 minuuttia.
660178.jpg
3. Valmista täyte. Kaada täyte toiseen vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä pari tuntia jääkaapissa. Nosta toinen keksipohja päälle.
4. Anna hyytyä seuraavaan päivään ja ripottele pinnalle tomusokeria. Koristella voi millä vain! Minulla oli kaapissa valmis balleriina, joten sai luvan päätyä tähän kakkuun :)


Kakun mausta saatte kuulla juhannuksen jälkeisellä viikolla! Leivoin kakun Kainuun radion toimittajalle, joka teki radiohaastattelun. Ohjelma tulee siis näillä näkymin viitenä päivänä viikossa iltapäivällä hieman klo:13.00 jälkeen iltapäivällä. Ja Kainuun radioaalloilla, tosin saattaa se tulla nettiinkin...ilmoittelen ehkä sitten jos sinne tulee?
660147.jpg