Löysin Marttojen penninvenyttäjän keittokirjasta perusmurokakkuohjeen, johon lisäsin puolukoita, soodaa ja suklaarusinoita. Niin ja korkillisen mantelilikööriä. Auringon ääriviivat on pursotettu sulatetulla suklaalla, jonka värjäsin kullanvärisellä kimallejauheella, tosin kimallus taisi jäädä purkkiin ;)

Suklainen puolukka-rusinakakku

1043840.jpg
200g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 dl vehnäjauhoja
100 g puolukoita
80g (1 rasia) suklaarusinoita
1 korkillinen mantelilikööriä

1. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti kokoajan vatkaten.
2. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen, sekä suklaarusinat, puolukat ja mantelilikööri.
3. Kaada massa voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
4. Paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 55-60 min.

Mausteena voi käyttää myös:
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ dl appelsiinimehua
- 1 rkl kardemummaa
sekä marjoja ym.