tiistai, 6. marraskuu 2007
Laitan tähän nyt hieman neuvoja kondiittorin sokerista, kun siitä on ollut kysyntää.
Koristeita on helppo valmistaa esim. silikonimuotteihin, mutta sokerin kanssa täytyy olla todella varovainen, se on +150 asteista, joten se polttaa!
Sokeria voi värjätä elintarvikeväreillä, värjäsin sitä jauhemaisella värillä. Sokeria voi käyttää uudelleenkin, laita esim. vanhat koristeet kattilaan, sulata ja käytä uusiin koristeisiin.
Joutsenpari
1. Laita sokeri kattilaan ja anna sen sulaa. Älä hämmennä!
2. Kun sokeri on sulanut, kaada se silikonimuottiin. Sokeri jähmettyy aika nopeasti ja kun sokeri on kovaa, irroita se siilkonimuotista kääntämällä muotti ylösalaisin. Koriste irtoaa herkästi, varo ettei se mene rikki.
Nämä kukat värjäsin kristallipulverilla, tiputin pulveria hieman kattilaan, sulanut sokeri oli kauniin kiiltävä. Kovettuneille koristeille töpsötin vielä hieman lisää kristallipulveria.
Ohjeen kopioiminen muuhun tarkoitukseen kuin itselle kielletty.
Kommentit