Kun ei tässä olotilassa jaksa/uskalla oikein reissatakaan,
eli kotona olemme paljon, niin ihan sama leipoa!
Tänään teki mieli sekä suolaista että makeaa,
joten tein 2 torttua, pohjat samantapaiset.

Mansikkatorttu

122949.jpg

Pohja: 100 g voita
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl vehnärouhetta
1 rkl kylmää vettä

Täyte: 5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
1 dl maustamatonta jogurttia
½ dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria

Päälle: 1 ½ l mansikoita
2 dl omenasiideriä
1 dl hyytelösokeria
sitruunamelissaa tai minttua

1. Sekoita taikinan aineet keskenään, kääri tuorekelmuun ja anna levätä kylmässä 1h.
2. Kauli taikina ja laita irtopohjavuokaan (24cm). ASETA PÄÄLLE PAINO PAISTON AJAKSI; esim.leivinpaperi ja sen päälle herneitä tms.
3. Paista pohjaa +225 ast, 15 min. nosta paino pois ja paista vielä 5min.
4. Jäähdytä pohja ja irrota varovaisesti vuoasta.
5. Laita liivatelehdet 5min. kylmään veteen.
6. Vaahdota 1 3/4 dl kermaa löysäksi vaahdoksi. Pane toiseen kulhoon tuorejuusto
ja sekoita siihen ranskankerma, jogurtti ja sokerit.
Sekoita kermavaahto juustoseokseen.
7. kuumenna loppukermatilkka mikroaaltouunissa melkein kiehuvaksi ja liota
siihen kuivaksi puristellut liivatelehdet. Jäähdytä hiukan ja sekoita seos muuhun täytteeseen. Kaada täyte torttupohjalle ja anna hyytyä kylmässä n.3 tuntia.
8. Asettele päälle mansikat.
9. Kuumenna kattilassa siideri ja sekoita joukkoon hyytelösokeri.
Kun seos on kiehahtanut ja hieman jäähtynyt, levitä sitä mansikoille.
Anna hieman vielä vetäytyä jääkaapissa.