4 kpl pyöreitä ruisrieskoja
½ dl lihalientä
Savuporotäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g piparjuuri tuorejuustoa
1 ½ dl lihalientä
pala purjosipulia
100 g kylmäsavuporoa
3 liivatelehteä
Sienitäyte:
1 dl kuohukermaa
1 pieni prk smetanaa
4 dl sekasuolasieniä liuotettuna
1 punasipuli
tuoretta persiljaa, mustapippuria
Koristeluun:
maitorahkaa, puolukoita
kylmäsavuporoa, yrttejä
2. Hienonna suolasienet sekä sipuli ja vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kaikki sienitäytteen ainekset ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Kokoa kakku irtopohjakakkuvuokaan. Laita pohjalle yksi rieska ja kostuta se lihaliemellä. Levitä päälle kerros porotäytettä ja nosta päälle toinen rieska.
kostita ja laita sienitäytettä. Tasoita ja taas rieska, kostutus ja viimeinen kerros porotäytettä. Vielä päälle viimeinen reska.
3. Peitä kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin hyytymään.
4. Peitä kakku kevyesti suolalla maustetulla maitorahkalla. Koristele puolukoilla ja kylmäsavuporolla sekä yrteillä.
Kommentit