Sisareni oli lastensa kanssa meillä vieraisilla ja kun eilen söimme daim-suklaalevyä, ajattelin että näitähän voisi tehdä Petit Fours-muotteihin. Ohje on muuten sama, mutta jätin kaakaojauheen pois, jolloin daim-levystä tuli vaaleampi.

Valkosuklaa-DAIM

730397.jpg

730398.jpg
3 rkl voita
3 rkl tummaa siirappia
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
300 g valkosuklaata

1. Sulata paksupohjaisessa kasarissa voi. Kun voi on sulanut, lisää kaikki muut aineet paitsi suklaa.
2. Hämmennä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen noin 15- 20 minuuttia, kunnes seos alkaa irrota kasarin reunoilta ja pohjalta yhtenäiseksi massaksi.
3. Kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi levyksi nopeasti, seos jämähtää pian.
4. Anna levyn kovettua kunnolla ja pilko sen jälkeen daim-levy pieniksi paloiksi. Sulata valkosuklaa mikrossa lautasella varovasti. Ripottele daim- rouhetta muotin pohjalle, kaada valkosuklaata päälle, varo ettei mene reunoille, suklaa jää silloin kiinni!
5. Kopsuttele muottia pöytää vasten niin, että muotissa olevat ilmakuplat tulevat pinnalle ja hajoavat.
6. Laita jääkaappiin kovettumaan, voit käyttää vuokia vielä pakkasessa. Kun suklaa on kovettunut, irrota konvehti kopauttamalla muottia napakasti pöytää vasten.

730399.jpg
Osasta tein tummaa suklaata, laitoin muotiin ensin suklaata, sitten daim-rouhetta ja lopuksi vielä suklaata.

730400.jpg Tummat suklaat