Omenaleivokset
822737.jpg
Pohjat:
2 kananmunaa
1 dl tomusokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
75 g voita
½ omena
Täyte:
1½ dl vettä
½ dl vanilliinikreemijauhetta
omenasiivuja
Päälle:
hyytelösokeria
1. Vaahdota huoneenlämpöiset kannmunat ja tomusokeri. Lisää keskenään sekoitut jauhot ja lisää lopuksi sula rasva.
2. Voitele ja vehnäjauhota koripunosvuoka hyvin, kaada massaa jokaiseen. Kuori ja pilko omena pieniksi kuutioiksi, ripottele jokaisen vuoan päälle.
(Tein ensin liian pienen satsin annosta, kuten kuvasta näkyy. Kannattaa laittaa hieman enemmän jokaiseen vuokaan.)
3. Paista +175 ast. noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja kaada vuoka nurinpäin jolloin leivokset napsahtavat irti itsestään.
822738.jpg
4. Valmista täyte. Sekoita vanilliinikreemijauhe veteen ja anna turvota hetken. Jaa se tasaisesti jokaisen leivoksen päälle. Leikkaa omenasta siivuja ja asettele ne vanilliinikreemin päälle.
Laitoin leivokset vielä uuniin takaisin n. 5-7 min. ajaksi että vanilliinikreemi hiukan napakoitui. Mutta ei ole välttämättä tarpeellista.
5. Kiehauta hyytelösokeria ja sivele sillä leivosten pinta.