Pohja:
100 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
1 ½ dl vispikermaa
200 g taloussuklaata
Päälle:
5-6 dl tuoreita vadelmia ja
mustaherukoita tai mustikoita
1 dl laimennettua marjamehua
½ dl hyytelösokeria
2. Lisää muna-sokerivaahtoon rasvasula ja siivilöi jauhoseos varovaisesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista +200ast. n.20min.tarkista pohjan kypsyys ja anna jäähtyä.
3. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen pinnoitetussa kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna täytteen hieman jäähtyä ja saeta. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle.
4. Levitä marjat kakun päälle. Valmista hyytelösokeri ja levitä marjojen päälle.Anna kakun viiletä kylmässä n.tunti.
Kommentit