Nyt kun noita mansikoita saa joka päivä
tosiaan poimia tosi paljon, niin ajattelin leipoa jotain.
Tänään kokeilin yhtä Marttojen ohjetta,
vaihdoin vain tilalle mansikat ja lisäsin suklaan.

Mansikkapiirakka

124431.jpg

200 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte: 4 dl survottuja mansikoita
½ dl sokeria
100 g taloussuklaata
2 tl vanilliinisokeria
kokonaisia mansikoita siivutettuna
 Pinnalle: tomusokeria

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
3. Sekoita jauhot ja lisää seos taikinaan.
4. Sekoita täytteen ainekset keskenään, pilko suklaa mukaan.
5. Voitele ja jauhota vuoka (halk.n.27cm) ja painele puolet taikinasta vuoan
pohjalle ja reunoille.
6. Levitä päälle täyte. Kaulitse loppu taikina ympyräksi ja laita täytteen päälle.
7. Peitä pinta siivutetuilla mansikoilla.
8. Paista piirakka +175 ast. uunissa n.tunti
9. Anna jäähtyä ja siivilöi tomusokeria pinnalle.