Sain vanhemmiltani puolukoita, joten tein kakun niistä aineksista mitä kaapista löytyi.
Kakku ei ollut kirpakka, sitä pehmensi banaaninmaku vaikka toki ilman banaaniakin voi kakun tehdä. Maitorahkaa ei ollut, joten laitoin banaanirahkaa tilalle.
200 g voita
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
1 tl kanelia
250 g banaanirahkaa
3 dl puolukoita
1 survottu banaani
2. Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää ne siivilän läpi vuorotellen rahkan kanssa varovaisesti sekoittaen.
3. Lisää lopuksi puolukat ja survottu banaani.
4. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, kaada massa vuokaan japaista +175 ast. n. 50- 60 min.
5. Koristele halutessasi sihdatulla tomusokerilla ja puolukoilla (tomusokeria tuli paljon kun meinasi sulaa hieman lämpimän kakun päältä kokoajan pois).
Kommentit